منظور از بروکر فارکس چیست؟
بروکر فارکس، یک شرکت خدمات مالی است که به معاملهگران اجازه دسترسی به پلتفرمی میدهد که بتوانند خرید و فروش ارزها را در آن انجام دهند. فارکس مخفف کلمه (تبادل ارز foreign exchange) است. تراکنشها در بازار فارکس همیشه بین یک جفت ارز متشکل از دو ارز متفاوت انجام میشود. یک بروکر فارکس ممکن است به عنوان بروکر معاملهگری ارز نیز شناخته شود.
- جهت افتتاح حساب در بروکرها کلیک کنید.
درک روال کار بروکر فارکس
بازار تبادل ارز، یک بازار جهانی است که ۲۴ ساعت شبانهروز باز است.
مشتریان بروکرهای فارکس، معاملهگران خرد ارز هستند که از پلتفرم بروکر برای پیشبینی جهت حرکت ارز استفاده میکنند. البته بروکرها مشتریانی مثل شرکتهای خدماتی بزرگ مالی نیز دارند که از طرف بانکهای سرمایهگذاری و دیگر مشتریانشان، به معاملهگری میپردازند.
هر شرکت بروکر فارکس تنها میتواند بخش کوچکی از کل معاملات بازار تبادل ارز را مدیریت کند.
نقش بروکر فارکس
بیشترین تراکنشهای انجامشده در بازار تبادل ارز بین جفت ارزهای ۱۰ کشوری است که گروه ۱۰ (G10) را تشکیل میدهند. این گروه شامل این کشورها و ارزها میشود: ایالات متحده آمریکا (دلار آمریکا USD)، یورو (EUR)، پوند انگلیس (GBP)، ین ژاپن (JPY)، دلار استرالیا (AUD)، دلار نیوزیلند (NZD)، دلار کانادا (CAD) و فرانک سوئیس (CHF).
بیشتر بروکرها به مشتریانشان اجازه میدهند که ارزهای دیگری را نیز معامله کنند. این ارزها میتوانند شامل ارزهای کشورهای بازارهای نوظهور باشند.
استفادهکردن از یک بروکر فارکس بدین صورت است، معاملهگر معامله را با خریدن یک جفت ارز باز میکند و با فروش همان جفت ارز میبندد. برای مثال، معاملهگری که میخواهد یورو را با دلار مبادله کند، جفت ارز یورو به دلار (EURUSD) را میخرد. این بدین معنی است که با استفاده از دلار آمریکا، یورو را خریداری میکند.
برای بستن این معامله، معاملهگر جفت ارز را میفروشد، یعنی یورو را میفروشد و در ازای آن دلار میخرد.
اگر زمانی که معاملهگر، معاملهش را میبندد نرخ تبادل بالاتر رفتهباشد، معاملهگر از این معامله سود میکند و اگر پایین رفتهباشد، معاملهگر ضرر میکند.
جهت افتتاح حساب در بروکرها کلیک کنید.
بازکردن حساب معاملاتی فارکس
امروزه بازکردن حساب معاملاتی فارکس کار بسیار سادهای است و میتوان آن را به صورت آنلاین انجام داد. قبل از اینکه معاملهگری را آغاز کنید، بروکر از شما میخواهد که پولی به حسابتان به عنوان وثیقه واریز کنید.
بروکرها برای مشتریانشان امکانی به اسم اهرم (لوریج) را فراهم میکنند تا مشتریان بتوانند با مقدار پول بیشتری نسبت به پولی که به حسابشان واریز کردهاند به معامله بپردازند. بسته به کشوری که معاملهگر در آن زندگی میکند، اهرم میتواند ۳۰ تا ۴۰۰ برابر موجودی حساب معاملهگر باشد.
استفاده از اهرم بالا، معاملهکردن در فارکس را بهشدت ریسکی میکند و بسیاری از معاملهگران زمانی که اهرم زیاد استفاده میکنند، پولهایشان را از دست میدهند.
چگونه بروکرهای فارکس کسب درآمد میکنند؟
بروکرهای فارکس به دو روش کسب درآمد میکنند. روش اول از طریق اسپرد بین قیمت پیشنهاد خرید (Ask) و درخواست فروش (Bid) یک جفت ارز است. ( Spread به اختلاف قیمت خرید و فروش جفت ارز گفته میشود.)
برای مثال فرض کنید قیمت پیشنهادی خرید جفت ارز یورو به دلار آمریکا، ۱.۲۰۰۱۰ و قیمت درخواست فروش آن ۱.۲۰۰۲۲ باشد. اسپرد بین این دو قیمت ۰.۰۰۰۱۲ خواهد بود که به عنوان ۱.۲ پیپ شناخته میشود. زمانی که یک معاملهگر خرد معاملهای را در قیمت درخواست فروش باز میکند و سپس در قیمت پیشنهاد خرید معامله را میبندد، بروکر فارکس اسپرد بین این دو قیمت را برای خود برمیدارد.
در روش دوم، بعضی از بروکرها هزینه اضافی از شما دریافت میکنند. بعضی بروکرها به ازای هر تراکنش (معامله) مبلغی را به عنوان کمیسیون دریافت میکنند و برخی بروکرها مبلغی را ماهیانه دریافت میکنند تا به شما اجازه دسترسی به رابط کاربری نرم افزار خاصی را بدهند، یا هزینهای برای اجازه دسترسی به محصول معاملهگری خاصی مثل اختیارات نامتعارف دریافت میکنند. (exotic option یا اختیارات نامتعارف یا قرارداهای آتی Exotic، قرارداد آتی هستند که با نوع عادی قردادهای آتی از لحاظ ساختار پرداخت، تاریخ انقضا و قیمت خرید و فروش قرارداد تفاوت دارد.).
نکته مهم: صنعت معاملهگری فارکس توسط کمیسیون ملی معاملات آتی ( National Futures Association یا NFA) و کمیسیون تجارت معاملات آتی کالاهای اساسی ( Commodity Futures Trading Commission یا CFTC) رگوله و نظارت میشود.
رقابت بین بروکرهای فارکس بسیار شدید است و بیشتر شرکتها به این نتیجه رسیدن که برای اینکه بتوانند معاملهگران خرد را جذب کنند باید تا میتوانند هزینهها را کم یا حذف کنند. امروزه بیشتر بروکرها به غیر از اسپرد، هزینه بسیار کم و یا اصلا هزینهای برای معاملات دریافت نمیکنند.
برخی از بروکرها از طریق معاملات خودشان کسب درآمد میکنند. البته اگر با مشتریانشان تضاد منافع داشتهباشند این موضوع میتواند مشکلساز شود. سازمانهای نظارتی این کار را به شدت محدود کردهاند.
رگولاتوری بروکرهای فارکس
صنعت معاملهگری فارکس توسط کمیسیون ملی معاملات آتی ( National Futures Association یا NFA) و کمیسیون تجارت معاملات آتی کالاهای اساسی ( Commodity Futures Trading Commission یا CFTC) رگوله و نظارت میشود.
هر فردی که قصد بازکردن حساب معاملاتی فارکس دارد میتواند از طریق وبسایت NFA یا از طریق بررسی بروکرهای سایت utofx، تحقیقاتش را در مورد بروکرها انجام دهد.
منبع: Investopedia
جهت پیگیری اخبار و تحلیل های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.
دیدگاه خود را بنویسید