حجم معاملات چیست؟ (What Is Volume)
حجم معالات (Volume) به مقدار دارایی یا اوراق بهاداری گفته میشود که در مدتی مشخص (اغلب در طول یک روز) بین معاملهگران دست به دست میشود. به عنوان مثال حجم معاملات سهام به تعداد برگههای سهم یک اوراق بهادار گفته میشود که در زمان بین باز و بسته شدن آن سهم در طول روز بین معاملهگران معامله میشود. حجم معاملات و تغییر حجم آن در طول زمان، از مهمترین ورودیهایی است که معاملهگران تکنیکال از آن استفاده میکنند.
مفهوم حجم
هر معاملهای که بین خریدار و فروشنده اوراق بهادار انجام میشود، به حجم کل معاملات آن اوراق اضافه میکند. هر زمان خریدار با خرید اوراق در قیمتی که فروشنده تعیین کرده است، موافقت کند، یک معامله رخ میدهد. اگر در طول روز تنها پنج معامله اتفاق بیفتد حجم آن روز پنج میباشد.
هر بازار مبادلهای حجم معاملات خود را پیگیری میکند و دادههای مربوط به حجم آن را به صورت رایگان یا در ازای حق اشتراک ارائه میدهد. آمار حجم معاملات در هر روز معاملاتی به صورت هر ساعت یکبار گزارش میشود. این گزارشهای ساعتی به صورت تخمینی است. ارقام نهایی روز بعد گزارش میشود. سرمایهگذاران همچنین ممکن است حجم معاملات اوراق بهادار یا تعداد تغییرات در قیمت اوراق را به عنوان یک جایگزین برای حجم معاملات دنبال کنند. زیرا تغییرات زیاد قیمت با افزایش حجم معاملات وابسته است.
حجم معاملات به سرمایهگذاران اطلاعاتی در مورد فعالیت و نقدینگی بازار میدهد. حجم برای یک سهم به خصوص به معنای نقدینگی بالاتر، اجرای بهتر سفارش و بازار فعالتر برای اتصال میان خریدار و فروشنده است. وقتی سهامداران نسبت به جهت بازار سهام تردید داشته باشند، حجم معاملات آتی افزایش پیدا میکند که این امر باعث میشود آپشنها و معاملات آتی اوراق بهادار معاملات بیشتری داشته باشند. حجم کلی در نزدیکی زمان باز و بسته شدن بازار و روز دوشنبه و جمعه بالاست. در زمان ناهار و پیش از تعطیلات حجم معاملات کمتر میشود.
حجم در تحلیل تکنیکال
برخی از سرمایهگذاران در مورد زمان خرید سهام از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند. تحلیل تکنیکال یک استراتژی مبنتی بر قیمت سهام است. تحلیلگران تکنیکال در درجه اول به دنبال نقاط ورود و خروج هستند و حجم معاملات به آنها سرنخی در مورد بهترین نقطه برای ورود به معامله و خروج از آن را میدهد.
حجم یک اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال است چرا که تحلیلگران برای اندازهگیری اهمیت نسبی هر حرکت بازار از آن استفاده میکنند. اگر قیمت سهام در بازار در یک دوره مشخص حرکت زیادی را انجام داده باشد، اعتبار این حرکت بر اساس حجم آن دوره مشخص میشود. هرچه حین حرکت قیمت، حجم بیشتری از سهام مبادله شود، اعتبار حرکت بالاتر خواهد بود. برعکس اگر میزان حجم پایین باشد، تحلیلگران اعتبار کمتری برای حرکت قائل میشوند.
میزان حجم یکی از مهم ترین معیارهای قدرت سهام برای معاملهگران و تحلیلگران تکنیکال است. از دیدگاه مزایدهای، هرگاه خریداران و فروشندگان در یک سطح قیمتی خاص شروع به افزایش فعالیت کنند، می گوییم آن سطح از حجم معاملات بالایی برخوردار است.
تحلیلگران از نمودارهای میلهای برای تعیین سطح حجم استفاده میکنند. همچنین میتوان با استفاده از نمودارهای میلهای روند حجم را نیز شناسایی کرد. وقتی میله های موجود در نمودار میلهای بالاتر از حد متوسط باشد، نشان دهنده حجم و قدرت بالا با یک قیمت خاص در بازار است. با بررسی نمودارهای میلهای، تحلیلگران میتوانند از حجم به عنوان راهی برای تایید حرکت قیمت استفاده کنند. اگر با افزایش یا کاهش قیمت، حجم افزایش پیدا کند به معنی آن است که حرکت قیمت باقدرت است.
اگر معامله گران بخواهند بازگشت روند از یک سطح حمایت را تشخیص دهند، به دنبال حجم بالای خرید هستند اما اگر به دنبال تایید شکست سطح حمایت باشند، به دنبال حجم پایین خریداران هستند. همچنین اگر معاملهگران بخواهند بازگشت از یک سطح مقاومتی را تشخیص دهند، به دنبال حجم بالای فروش هستند و برعکس اگر معاملهگران به دنبال تایید شکست سطح مقاومت باشند، به دنبال حجم بالایی از خریداران هستند.
منبع: Investopedia
جهت پیگیری اخبار و تحلیل های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.
دیدگاه خود را بنویسید