در بازار فارکس چه خبر است؟ در صفحه اخبار فارکس وضعیت بازار های مالی و جریانات بزرگی که در بازار های مختلف به راه افتاده اند را بررسی می کنیم. تاثر بازار های سهام، ارز، رمزارز و کالا بر یکدیگر بررسی می شوند و روند های کوچک و بزرگی که کلیت بازار را تغییر می دهند را تحلیل و ارزیابی می کنیم تا آینده کوتاه برای خواننده شفاف شود.
در بازار فارکس چه خبر است؟ تمام اتفاقات مهم بازار در یک هفته اخیر!
اخبار فارکس – پنجشنبه ۲۸ دی
شاخصهای سهام عقب نشینی کردهاند و بازدهی اوراق قرضه افزایش یافته است. بازار به این باور رسیده که فدرال رزرو آمریکا عجلهای برای کاهش نرخ بهره در ماه مارس ندارد.
اخبار فارکس
در دورهای هستیم که اخبار خوب اقتصادی برای سیاستگذاران پولی خبر خوبی محسوب نمیشود. دیروز شاخص خردهفروشی آمریکا منتشر شد که بهتر از پیشبینیها بود. رشد خوب دادههای اقتصادی آمریکا یعنی فدرال رزرو نمیتواند نرخ بهره را به دلیل احتمال تشدید تورم پایین بیاورد. اخیراً مقامات فدرال رزرو آمریکا در رابطه با آینده نرخهای بهره با احتیاط حرف زدهاند. لحن مقامات فدرال رزرو در کنار رشد خوب دادههای اقتصادی باعث شدهاند تا از دید معامله گران شانس کاهش نرخ بهره در ماه مارس پایین بیاید.
انتظارات نرخ بهرهای
شاخص خردهفروشی نشانگر میزان قدرت مخارج مصرفکنندگان است. این شاخص نشان میدهد که تقاضای مصرفکنندگان از اقتصاد آمریکا حمایت میکند. رشد خوب اقتصاد آمریکا به قدری بر بازار تأثیر گذاشته که در بازار پول شانس کاهش نرخ بهره در ماه مارس از ۸۰ درصد یک هفته پیش به ۵۰ درصد سقوط کرده است.
در بازار آمریکا، انتظارات نرخ بهرهای تغییر قابلتوجهی داشته است. در حالی که فدرال رزرو برای سه مرحله یا ۰٫۷۵ واحد درصد کاهش در سال ۲۰۲۴ آماده میشود، بازار انتظار داشت که فدرال رزرو نرخ بهره را هفت مرحله یا ۱٫۷۵ واحد درصد کاهش دهد. بعد از انتشار شاخص خردهفروشی، پیشبینی بازار به ۱٫۴۰ درصد کاهش یافته است.
بازار اوراق قرضه
در بازار اوراق قرضه، بازدهی اوراق خزانهداری ۲ ساله آمریکا به ۴٫۳ درصد جهش کرده است. بازدهی اوراق قرضه انگلیس هم در واکنش به جهش تورم این کشور رشد کرده است. معامله گران در انگلیس هم به این نتیجه رسیدهاند که بانک مرکزی به این زودیها نرخ بهره را کاهش نخواهد داد.
بورس سهام
در بازار سهام، شاخص S&P500 کاهش یافته و شاخص VIX که نشانگر میزان ترس سرمایهگذاران بازار سهام است به بالاترین سطح از ماه نوامبر رسیده است.
اخبار فارکس – چهارشنبه ۲۷ دی
شاخصهای سهام آسیایی سیر نزولی دارند. دادههای اقتصادی چین نگرانیها از روند بهبود دومین اقتصاد بزرگ دنیا را تشدید کرد. در همین حال سرمایهگذاران به کاهش زودهنگام نرخ بهره آمریکا هم شک و تردید پیدا کردهاند.
بورس سهام
شاخص سهام هنگکنگ به اندازه ۳ درصد کاهش یافته و شاخص سهام چین هم بیش از ۱ درصد منفی است. دادههای اقتصادی چین نشان میدهند که چین به اهداف اقتصادی سال ۲۰۲۳ رسیده، اما بحران بازار مسکن و افت تقاضای داخلی عمیقتر شده است.
شاخصهای سهام از کره جنوبی تا استرالیا منفی هستند و شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه را هم تحت فشار قرار دادهاند. در این میان تنها بازار سهام ژاپن به دلیل تضعیف ارزش ین رشد کرده است. شاخصهای آتی سهام آمریکا هم از بازگشایی منفی بازارهای محلی حکایت دارند. دیروز شاخص سهام S&P500 به اندازه ۰٫۴ درصد منفی بود.
اخبار فارکس
انتظارات نرخ بهرهای
دیروز کریستوفر والر از مقامات فدرال رزرو آمریکا سخنرانی داشت. او گفته که باید احتیاط کرد. والر معتقد است که اگر نرخ رشد تورم در سال ۲۰۲۴ به سمت هدف تورمی ۲ درصدی بانک مرکزی حرکت کند، شرایط برای کاهش نرخ بهره فراهم خواهد شد. او گفته که وقتی زمان مناسب فرا برسد، باید با احتیاط و هدفمند نرخ بهره را کاهش داد.
بازدهی اوراق ۱۰ ساله خزانهداری آمریکا در معاملات دیروز به اندازه ۰٫۱۲ واحد درصد افزایش یافت. این مسئله باعث شده تا انتظارات نرخ بهرهای بازار هم تغییر کند. از دید بازار، شانس کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در ماه مارس از ۸۰ درصد روز جمعه به ۶۵ درصد رسیده است.
اقتصاد چین
دادههای اقتصادی چین که امروز منتشر شدند، نشانگر رشد ۵٫۲ درصدی شاخص GDP بودند. هدف اقتصادی دولت چین هم ۵ درصد است. با این حال قیمت خانههای نوساز با سرعت بیشتری در حال کاهش است و شاخص خردهفروشی هم خیلی ضعیفتر از پیشبینیها رشد کرده است. همچنین شاخص قیمتی کل اقتصاد چین هم طولانیترین حرکت نزولی خود از سال ۱۹۹۹ را تجربه میکند. یعنی طولانیترین دوره نزولی تورم در چین در حال رخ دادن است. این اتفاق آخرین بار بعد از بحران ۱۹۹۸ آسیا روی داده بود. هر چقدر روزهایی که تورم سیر نزولی دارد طولانیتر باشد، به سیاستهای حمایتی و انبساطی بیشتری نیاز خواهد بود.
بازار فارکس
دلار آمریکا به کمک رشد بازدهی اوراق خزانهداری بزرگترین رالی صعودی خود در ۱۰ ماه گذشته را به نمایش گذاشته است. خوشبینیها به کاهش نرخ بهره آمریکا در سال ۲۰۲۴ رنگ باخته است. یعنی نرخ بهره آمریکا به مدت بیشتری در سطوح بالاتر باقی خواهد ماند.
بورس کالا
قیمت نفت خام کاهش یافته است. تقویت ارزش دلار آمریکا به همراه جریانات ریسک گریزی باعث شدهاند تا قیمت نفت خام کاهش یابد. در بازار طلا، قیمت اونس طلا سیر نزولی دارد و بیشتر از ۱ درصد سقوط کرده است. قیمت بیت کوین هم در اطراف ۴۳ هزار دلار در نوسان است.
اخبار فارکس – سه شنبه ۲۶ دی
دیروز دیدگاههای هاوکیش مقامات بانک مرکزی اروپا باعث ناامیدی بازار شدند. مقامات بانک مرکزی اروپا معتقدند که نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ کاهش نخواهد یافت. به همین دلیل شاهد تقویت ارزش دلار آمریکا، رشد بازدهی اوراق خزانهداری و سقوط شاخصهای سهام آسیایی هستیم.
بورس سهام
شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه به اندازه ۱٫۲ درصد کاهش یافته و اولین روز منفی در چهار روز اخیر را تجربه میکند. شاخص سهام هنگکنگ هم بدترین عملکرد روزانه خود در سه ماه اخیر را ثبت کرده است. شاخصهای آتی سهام اروپا منفی هستند و از بازگشایی ضعیف بازارهای محلی حکایت دارند. شاخصهای آتی سهام آمریکا هم در محدوده منفی قرار دارند.
انتظارات نرخ بهرهای
قیمت اونس طلا کاهش یافته و بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا هم در تمامی سررسیدها رشد کرده است. این یعنی بازار از کاهش نرخ بهره در آینده نزدیک ناامید شده است. بازدهی اوراق خزانهداری ۱۰ ساله و ۲ ساله آمریکا که بیشترین حساسیت را نسبت به سیاستهای پولی فدرال رزرو آمریکا دارند، بالا آمدهاند.
معامله گران منتظر سخنرانی کریستوفر والر از اعضای فدرال رزرو آمریکا هستند. شاید سخنرانی این عضو فدرال رزرو هم باعث شود تا شانس کاهش نرخ بهره در ماه مارس به کلی از بین برود. از دید تحلیلگران در بازه زمانی شش ماه یا بیشتر، بازدهی اوراق پایین خواهد آمد، اما تا شش ماه آینده نمی توان از کاهش نرخ بهره یا بازدهی اوراق حرفی زد.
بانک مرکزی اروپا
دیروز رابرت هولتسمان از اعضای بانک مرکزی اروپا اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ نرخ بهره کاهش نخواهد یافت. چونکه نرخ رشد تورم سیر صعودی دارد و ریسکهای سیاسی هم از بین نرفتهاند. پیش از او، رئیس بانک مرکزی اروپا هم هشدار داده بود که هنوز خیلی زود است که از کاهش نرخ بهره حرف بزنیم.
بورس کالا
قیمت نفت خام وضعیت پایداری دارد. نفت خام برنت در بالای ۷۸ دلار و نفت خام سبک در اطراف ۷۳ دلار در نوسان هستند. حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ ادامه دارد.
اخبار فارکس – دوشنبه ۲۵ دی
اکثر شاخصهای سهام آسیایی مثبت هستند. بازار دوباره به کاهش نرخ بهره آمریکا در سال ۲۰۲۴ امیدوار شده است. بازار سهام چین توانسته افتهای اولیه را جبران کند، این در حالی است که بانک مرکزی چین، نرخ بهره را پایین نیاورده است.
بورس سهام
شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه برای سومین روز متوالی مثبت است. از روز جمعه هم که دادههای تورمی بخش تولیدی آمریکا منتشر شدند، خوشبینیها به کاهش نرخ بهره آمریکا تقویت شده و شاهد جریانات ریسکپذیری در بازارهای مالی هستیم. امروز به دلیل تعطیلی بازارهای آمریکا، انتظار میرود که در کل، بازار آرامی را پشت سر بگذاریم.
شاخص سهام CSI300 چین به دلیل خوشبینیها به احتمال کاهش نرخ بهره در ماههای آینده وارد محدوده مثبت شده است. امروز بانک مرکزی چین در نشست خود برخلاف پیشبینیها نرخ بهره را تغییر ندارد و ثابت نگه داشت. بازار انتظار کاهش نرخ بهره را داشت. از دید تحلیلگران، بانک مرکزی چین به دنبال کاهش نرخ بهره است، اما در این راه میخواهد محافظهکارانه عمل کند.
بازار سهام ژاپن هم بعد از جهش شاخصهای تاپیکس و نیکی به بالاترین سطح ۳۴ سال اخیر، همچنان در محدوده مثبتی قرار دارند. ورود سرمایه خارجی به بازارهای سهام ژاپن شدت گرفته است.
انتظارات نرخ بهرهای دلار آمریکا
در بازار پول، شانس کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا از ماه مارس به ۸۰ درصد رسیده است. اوایل هفته گذشته، شانس کاهش نرخ بهره تا ۶۲ درصد پایین آمده بود.
از دید بازار، فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را تا پایان سال ۲۰۲۴ به اندازه ۱٫۷۰ واحد درصد پایین خواهد آمد. معمولاً فدرال رزرو نرخ بهره را هر بار ۰٫۲۵ واحد درصد کاهش میدهد. پیشبینی فدرال رزرو هم سه مرحله کاهش نرخ بهره است. اما بازار برای شش مرحله کاهش نرخ بهره آماده است.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بازار در پیشبینی آینده نرخهای بهره افراط کرده است. به خصوص که اقتصاد آمریکا وضعیت خوبی دارد. یعنی نیازی به کاهش نرخ بهره نیست. اگر دادههای اقتصادی جدید آمریکا نشانگر رشد خوب اقتصاد این کشور باشند، بازار هم از انتظارات نرخ بهرهای خود عقبنشینی خواهد کرد.
دیدگاه خود را بنویسید