پنجشنبه 11 آذر 1400 – 12:18
چرا سرمایهگذاری میکنید؟ شاید پاسخهای مختلف و متفاوتی برای این سؤال داشته باشید. اما مشکل زمانی به وجود میآید که پاسخی برای این سؤال نداشته باشید! سرمایهگذاری کاری است که حتماً بایستی با چشمان باز انجام شود. داشتن اهداف مشخص برای سرمایهگذاری یک اصل برای رسیدن به موفقیت است. درست مثل ورزشهای سنگین باشگاهی، سرمایهگذاری میتواند کار سخت، طاقتفرسا، کسل کننده و حتی خطرناک باشد. به خصوص اگر تمرکز لازم وجود نداشته باشد. در دنیای سرمایهگذاری دو دلیل برای سرمایهگذاری وجود دارد. دو دلیل دیگر هم هست که سرمایهگذاری را توجیه نمیکنند! در این مقاله میخواهیم با مفاهیم کلی و عمومی سرمایهگذاری آشنا شویم.
سرمایهگذاری برای بازنشستگی
طرحهای مستمری بازنشستگی هیچگاه با هدف تأمین مالی تمام نیازهای بازنشستگان تهیه نشده است. به همین دلیل بسیاری از افراد به این فکر هستند که برای بازنشستگی خود چارهای بیندیشند و از طریق سرمایهگذاری این مسئله را حل کنند. سرمایهگذاری میتواند برای دوره بازنشستگی ایده خوبی باشد. بایستی توجه داشت که بازنشستگی میتواند در سنین بالای ۵۰ سال اتفاق بیفتد. اما شاید برخی افراد از سنین بالای ۳۰ سال به فکر بازنشستگی باشند. اگر با هدف داشتن دوره بازنشستگی خوب به فکر سرمایهگذاری هستید باید به چند نکته زیر توجه کنید:
هر چقدر فاصله زمانی شما با بازنشستگی بیشتر باشد، سالهای بیشتری هم برای افزایش ثروت خود دارید. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که شما در این مسیر همواره با تورم در جنگ خواهید بود. به عبارت دیگر، اگر بازدهی سرمایهگذاری شما کمتر از رشد تورم باشد، پول شما هم به مرور زمان به جای رشد، بیارزش خواهد شد.
هر چه قدر سن شما برای شروع سرمایهگذاری بیشتر باشد، میزان ریسک گریزی شما هم نسبتاً بیشتر خواهد بود. این یعنی افراد مسن بیشتر تمایل دارند در طرحهایی سرمایهگذاری کنند که بازدهی یا سود تضمینی داشته باشند، مثل اوراق قرضه. در مقابل هر چقدر سن شما پایینتر باشد، میزان ریسکپذیری شما هم بیشتر خواهد بود.
هر چقدر زودتر روند یادگیری حرفه سرمایهگذاری را شروع کنید، کار برای شما آسانتر خواهد شد. انتخاب متخصصین مالی کار سخت و پر هزینهای است. به همین دلیل بهتر است که تا حد امکان مسائل پایهای را یاد بگیرید. به طور مثال دانستن همین مسئله که نرخ بهره بالا باعث کاهش نقدینگی در گردش میشود و هزینه فرصت را بالا میبرد، کافی است تا سرمایهگذاران متوجه شوند که به احتمال زیاد در آینده نزدیک پول نقد بیشتر از داراییهای دیگر ارزش خواهد داشت.
سرمایهگذاری برای بازنشستگی مثل سرمایهگذاری بلندمدت است. برای اینکه به هدف خود برسید، باید به دنبال سرمایهگذاریهایی بروید که قابلیت خرید و نگهداری دارند. شاید ترکیب سبد دارایی که انتخاب میکنید شامل سهام، اوراق قرضه، ارز، صندوقهای سرمایهگذاری و رمزارز ها باشد. نکتهای که به آن بایستی توجه کنید این است که این ترکیب در طول زمان تغییر خواهد کرد.
سرمایهگذاری با هدف رسیدن به اهداف کوتاهمدت مالی
نیازی نیست که همیشه بلندمدت فکر کنید. سرمایهگذاری ابزاری برای رسیدن به یک وضعیت مالی مطلوب است. آیا میخواهید یک خودرو سواری خریداری کنید؟ میخواهید به یک مسافرت بروید؟ سرمایهگذاری میتواند به شما کمک کند تا با یک سری فنون و تکنیک ها به خواسته خود برسید. سرمایهگذاری میتواند به شما کمک کند تا یک سری چیزهایی که لازم دارید را بخرید، یا به تفریح بپردازید و یا به اهداف مالی کوتاهمدت دیگر دست پیدا کنید. برای دستیابی به اهداف مالی، باید از سرمایهگذاری کوتاهمدت و بلندمدت به صورت ترکیبی استفاده کنید.
اگر میخواهید خانه بخرید، باید یک برنامهریزی بلندمدت داشته باشید. اگر میخواهید یک کامپیوتر خریداری کنید، مسلماً به یک سرمایهگذاری کوتاهمدت نیاز خواهید داشت. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که قبل از هر چیزی باید ابتدا اهداف خود را مشخص کنید. چقدر پول برای سرمایهگذاری کنار خواهید گذاشت و چقدر زمان دارید؟
سرمایهگذاری جهت رسیدن به اهداف مالی کوتاهمدت میتواند هیجانانگیز و چالشی بشد. ترکیبی از محدودیت زمانی و مالی همیشه سرمایهگذار را تحت فشار قرار میدهد. اما در نهایت با رسیدن به هدف مالی مورد نظر، پاداش تمامی زحمات و صبوری سرمایهگذار پرداخت میشود.
دلایلی که سرمایهگذاری را توجیه نمیکنند!
اگر برای سرمایهگذاری دو دلیل مهم وجود دارد، در این میان دلایلی هم هستند که اصلاً سرمایهگذاری را توجیه نمیکنند. نداشتن دانش کافی و بدهی دو دلیلی هستند که نباید از آنها برای توجیه سرمایهگذاری استفاده کرد.
فرض کنید که شما ۱۰۰۰ دلار بدهی با نرخ بهره ۹ درصدی دارید. حال در پایان ماه ۱۰۰۰ دلار به عنوان مزایا به حقوق شما اضافه میشود. آیا باید این هزار دلار را سرمایهگذاری کنید و یا بدهی خود را با آن تسویه کنید؟ جواب کوتاه این است که بهتر است بدهی خود را تسویه کنید. اگر میخواهید سرمایهگذاری کنید، باید سرمایهگذاری شما سودی بیشتر از ۹ درصد بدهد تا سرمایهگذاری توجیه داشته باشد.
زمانی که شخص اطلاع و دانش کافی ندارد، به دنبال کارهایی خواهد رفت که شاید هیچ انسان عاقلی حاضر به انجام آن نباشد. سرمایهگذاری در چیزی که از آن اطلاع درستی ندارید، مثل آتش زدن پول است! شما هیچ وقت روز اولی که به باشگاه میروید، سنگینترین وزنه را بلند نمیکنید. بلکه مربی شما آموزش میدهد که چگونه باید ورزش کنید تا توانایی شما برای بلند کردن وزنههایی با وزن درست ارتقا یابد. در سرمایهگذاری هم وضعیت به همین شکل است. اگر اطلاعی از چیزی ندارید، در آن سرمایهگذاری نکنید.
دیدگاه خود را بنویسید